Stichting Leergeld - Regio Scouting Parkstad Limburg

Ga naar de inhoud

Stichting Leergeld

Informatie > Ouders en kosten

STICHTING LEERGELD "PARKSTAD"

Welke kinderen komen in aanmerking?

Ouders/verzorgers van schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar kunnen een beroep doen op een lokale stichting Leergeld indien zij voor hun kind(eren) bepaalde schoolse of buitenschoolse activiteiten niet kunnen betalen en een aantoonbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt.

Wat kan aangevraagd worden?

Onderwijs is van groot belang. Kosten voor bijvoorbeeld ouderbijdrage, schoolreisje, schoolkamp en vervoer naar school kunnen wij vergoeden.. Als uw kind met de fiets naar school moet, kunnen wij u ook helpen om een fiets aan te schaffen. Als uw gezin niet valt binnen de regeling voor een computer via de gemeente, dan kunt u dat ook bij ons aanvragen.

Daarnaast is sport van groot belang om erbij te horen, om te leren omgaan met elkaar. Je leert er ook omgaan met winnen en verliezen. We hebben al veel gezinnen kunnen helpen met het betalen van de contributie van een sportclub en soms kunnen we ook helpen als het gaat om kleding of om spullen die nodig zijn om te sporten.
Ook voor cultuur ontvangen we aanvragen. En dan kun je denken aan muziekles of balletles. Maar ook creatieve cursussen zoals schilderen, toneelspelen en pottenbakken. Scouting hoort er ook bij.

Vergoedingen kunnen dus variëren van fiets, computer, sport- cultuurkosten en eventueel schoolkosten. Wilt u weten wat Stichting Leergeld in uw gemeente specifiek vergoedt? Klikt u dan op regio’s en lees daar verder.

Waar kunt u terecht

In Nederland zijn momenteel circa 65 lokale Stichtingen Leergeld actief. Zij zorgen voor de daadwerkelijke hulpverlening in uw regio of gemeente.
U kunt op de regio pagina zien of er in uw gemeente een "Stichting Leergeld" is, waar u een aanvraag kunt doen.

Het kan echter zijn dat er voor uw gemeente nog geen Stichting Leergeld is opgericht. Dan is het helaas nog niet mogelijk om uw aanvraag te behandelen.


Aanvraag indienen

Ouders /verzorgers kunnen telefonisch contact opnemen met de
lokale "Stichting Leergeld" of een E-mail sturen.
Wilt u dan kunt de gegevens die onderaan de pagina gevraagd worden meesturen.

Wat gebeurt er na het eerste contact?
Als het de eerste aanvraag van een gezin is dan vraagt de coördinator een “intermediair” om een afspraak te maken.
Deze intermediairs zijn vrijwilligers. Intermediairs zijn mensen die soms zelf ervaring hebben of hebben gehad met het moeten leven van een minimun inkomen.
Zij maken een afspraak met u en komen bij u thuis. Ze nemen de aanvraag op. Ze willen bijvoorbeeld weten hoe het met uw inkomen is, voor wie u een aanvraag doet en wat u aanvraagt.
Ook willen ze graag informatie over het waarom van de aanvraag. Uiteraard vragen ze praktische informatie over welke activiteit, welke club , hoelang en wanneer. En ze kijken of er nog andere zaken zijn die verlichting kunnen bieden voor het gezinsbudget. Indien u dat wenst kunnen zij verwijzen naar andere voorzieningen.
Vervolgens neemt de intermediair het verzoek mee naar kantoor. De coördinator en/of het bestuur beslist uiteindelijk of een aanvraag wordt toegekend. We streven er naar om binnen 2 weken antwoord te geven.
Eén van de spelregels is dat aanvragen gelden voor 1 jaar. Daarna kan er een nieuw verzoek worden ingediend om bijvoorbeeld nog een jaar te voetballen.Parkstad

Stichting Leergeld Parkstad is opgericht en operationeel vanaf 2004.

Contact
Stichting Leergeld Parkstad
Postbus 9  
6400 AA Heerlen

Kantoor:  Luciushof, Putgraaf 3, Heerlen


Telefoonnummer: 045 - 574 36 36  
E-mailadres: leergeldps@hetnet.nl  

Terug naar de inhoud