Inschrijving - Regio Scouting Parkstad Limburg

Ga naar de inhoud

Inschrijving

Scouting Academy

Als vrijwilliger bij Scouting vorm je een onmisbare schakel bij de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens. Daarom is het belangrijk dat je je ook als vrijwilliger blijft ontwikkelen. Deze ontwikkeling staat centraal in Scouting Academy, zodat je voldoende deskundigheid op zak hebt om jouw functie binnen Scouting te vervullen. 
Natuurlijk beschik je al over heel wat eigenschappen, vaardigheden en kennis. Die hoef je dan ook niet meer te ontwikkelen. Zo blijft er tijd en ruimte over om je te richten op de zaken die je nog niet weet of je minder goed afgaan. 
Je kunt jezelf op 101 manieren ontwikkelen. Jij kiest zelf een manier die bij je past. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een training of praktijkervaring opdoen in jouw eigen groep of misschien leer jij veel beter uit een boek.
In jouw groep zijn genoeg mensen beschikbaar die je kunnen helpen in jouw ontwikkeling. Met een beetje geluk heeft jouw groep een praktijkbegeleider. Die is er speciaal voor jou, om je te helpen in jouw ontwikkeling. Is er (nog) geen praktijkbegeleider dan wil je teamleider, collega of groepsbegeleider je vast op weg helpen.Terug naar de inhoud