Koningin Máxima opent Scoutinglandgoed Zeewolde - Nieuws uit de regio en uit het land - Regio Scouting Parkstad Limburg

Ga naar de inhoud

Koningin Máxima opent Scoutinglandgoed Zeewolde

Regio Scouting Parkstad Limburg
Gepubliceerd door in Bestuur ·
Koningin Máxima opent Scoutinglandgoed Zeewolde

Hare Majesteit Koningin Máxima verricht zaterdagochtend 13 juni in haar rol als beschermvrouwe van Scouting Nederland de officiële opening van het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde. Hiermee gaat een langgekoesterde wens voor Scouting in vervulling: een unieke plek, in het Horsterwold, waar meiden en jongens uitdagende activiteiten kunnen beleven, waardoor ze zich persoonlijk ontwikkelen.
De voorzitter van Scouting Nederland, Boudewijn Revis, en twee jonge scouts leiden de Koningin rond over dit bijzondere terrein. Zij staan daarbij stil bij diverse spannende Scoutingactiviteiten, zoals touwtrekken op het water en een uitdagende kabelbaan. Ook vertellen zij de Koningin alles over de ontwikkeling en de duurzaamheid van het landgoed.
Na de rondleiding ontvangt scout en radiomaker Wendy Beenakker het gezelschap op het podium. Daar vindt de officiële openingshandeling door Koningin Máxima plaats in samenwerking met de voorzitter en een aantal scouts. Zij worden daarbij vanuit het publiek enthousiast ondersteund door 600 scouts en gasten.
Het 70 hectare omvattende landgoed ligt in een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer en wordt hét middelpunt van Scoutingactiviteiten in Nederland. In Zeewolde, de jongste gemeente van Nederland, kunnen scouts kamperen en uitdagende outdooractiviteiten beleven. Scouting vindt buiten spelen in de natuur zeer waardevol voor de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige volwassenen. Kinderen leren hun eigen grenzen te verleggen en samen te werken.
Scoutinglandgoed Zeewolde wordt tevens de ontmoetingsplek in Nederland voor scouts uit binnen- en buitenland tijdens internationale Scoutingactiviteiten. Het terrein zal ook worden gebruikt voor het geven van trainingen aan vrijwilligers. Ook niet-scouts zijn van harte welkom op Scoutinglandgoed Zeewolde voor outdoor activiteiten, zakelijke bijeenkomsten in de natuur en recreatie.
Uitnodiging voor de media
Wij willen uw organisatie van harte uitnodigen om de officiële opening bij te wonen. Hiervoor dient u zich vooraf te melden bij Wendy van Rossum van Team Communicatie van Scouting Nederland, via communicatie@scouting.nl.
Accreditatie: tot uiterlijk 9 juni 12:00 uur per email aan communicatie@scouting.nl onder vermelding van naam, medium en functie. Bij te grote mediabelangstelling kan een beperkte toegangsregeling gelden. U ontvangt hierover uiterlijk 11 juni per e-mail bericht.Terug naar de inhoud